Skrota bilen i Mölndal – På ett riktigt sätt

Det är ett sorgligt faktum att ingen bil varar för evigt. Oavsett hur väl den har skötts kommer varje bil så småningom att nå slutet av sin livslängd – och när det väl händer kan inte bara allt dyrare reparationer börja staplas upp, utan det kan till och med börja innebära miljörisker också. Med andra ord kan skrotning av din bil inte bara lösa ett par problem för dig personligen, utan det kan också ha påtagliga fördelar för den breda miljön också!

Lägre luftföroreningar genom att skrota bilen i Mölndal

Äldre bilar är ökända för sina utsläppsnivåer, vilket kan bidra avsevärt till luftföroreningar. Genom att skrota din bil i Mölndal, tar du bort ett fordon från vägarna som sannolikt kommer att producera mer föroreningar än nyare, mer effektiva modeller. Detta bidrar till att minska mängden skadliga föroreningar i luften, vilket kan ha en positiv inverkan på både folkhälsan och miljön. Till exempel har förbättrad luftkvalitet varit känd för att minska förtida dödsfall och sjukdomar från stroke, hjärtsjukdomar, lungcancer och både kroniska och akuta luftvägssjukdomar. På det hela taget kommer en nyare bil som kör samma sträckor under samma tid att vara pund för pund effektivare och därför mindre förorenande än en äldre modell.

Fördelar med att skrota bilen i Mölndal

Vi på Bilbärgning Gbg AB köper och hämtar skrotbilar i Mölndal och stor Göteborg som exempelvis, Trollhättan, Uddevalla, Stenungsund, Kungälv, Partille, Lerum och Kungsbacka. Så om du tänker att det är dags att skrota min bil nu, här är de tre bästa miljöfördelarna med att göra just det.

Sätt tillbaka användbara material i en cirkulär ekonomi

När du skrotar din bil hos oss ger återvinningsprocessen värdefulla material och vätskor som sedan kan användas till nya bilar. Stål som återvinns från ett fordon kan till exempel återanvändas vid tillverkningen av flera bilar, vilket sparar på mängden nya råvaror som behöver skördas från miljön. Det frigör då nytt råmaterial som sedan kan användas för andra applikationer, som konstruktion eller sjukvård. Bilbärgning Gbg AB med samarbetspartners ser till att ta bort allt som fortfarande kan säljas vidare, återanvändas eller återanvändas innan vi skrotar varje bil. Vi har satt upp som mål att avleda minst 95 % av avfallet från deponi.

Energibesparing och minskade tillverkningsutsläpp

Att skrota din bil kan också bidra till att spara energi som används av tillverkningssektorn. Förutom att skapa besparingar på själva råvarorna, innebär återvinning av din bil också att det krävs mindre energi för att producera nya material. Det är viktigt eftersom tillverkningen står för 12 % av Sveriges totala växthusgaser – så effektiv bilåtervinning bidrar i slutändan till att göra ett allvarligt hack i det, vilket ger påtagliga fördelar för miljön.

Miljövänlig skrotning av bilar i Mölndal

Sammanfattningsvis är att skrota din bil inte bara ett ansvarsfullt val ur praktisk synvinkel, utan det är också ett miljömedvetet. Genom att skrota din bil kan du bidra till att minska luftföroreningar, deponiavfall och utsläpp av växthusgaser, samt spara energi. Så om du funderar på att bli av med din gamla bil, tänk på den positiva inverkan den kan ha på miljön och skrota den hos oss på Bilbärgning Gbg AB.

Få en offert för att skrota bilen i Mölndal

Om du funderar på att skrota ditt avskrivna fordon hos oss, få en omedelbar offert online idag! Det är gratis och det finns ingen skyldighet tills du bestämmer dig för att du är redo att fortsätta. Ange bara din bilregistrering och ditt postnummer i fälten på vår webbplats, och inom några sekunder kommer du att titta på din alldeles egna omedelbara offert online. Är du redo att ta reda på hur mycket din bil är värd?

Hur processen fungerar

När ett fordon skrotas kommer det att samlas in och föras till en auktoriserad bilskrot i Mölndal. Väl där kommer den att tas bort från alla delar som är i tillräckligt bra skick för att kunna återanvändas på ett säkert sätt och sedan brytas ner (bokstavligen) för att reducera den till sina ursprungliga delar igen.

Vad du behöver veta om skrotning av bilar

Att skrota en bil måste göras på en auktoriserad bilskrot där den kommer att hanteras och demonteras av erfarna tekniker som vet exakt hur man gör jobbet på ett säkert sätt. Delarna i sig måste också kasseras eller behandlas på rätt sätt, så att de kan återvinnas på ett effektivt sätt eller, om de verkligen måste skrotas, tas bort från fordonet och tas ur vägen.

Fler inlägg